JMK – jak poznám?

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce JMK – jak poznám?

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152589 Odpovědět

    Vinaar
    Host

    Dobrý den, jak poznám, že mi ve víně probíhá JMK? je na to nějaký způsob? děkuji

    #152590 Odpovědět

    Neználek
    Host

    Senzoricky – prostě jsou tam jogurty až zelí

    Pohledově – uchází kysliční, ale jinak než při alkoholické fermentaci. Bublinky jsou mnohem menší a méně početné

    Chuťově – prostě je méň kyselejší

    Měřením kyselin – obsah titrovatelných kyselin klesá. Lze měřit roztokem K

    Měřením PH – trochu komplikovanější, ale PH bude narůstat

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: JMK – jak poznám?
Osobní informace: