Jak bylo letos málo kyselin, tak mi uteklo jedno bílé a kompletně odbouralo. 150 l. A to jsem do moštu i vinnou přidával.
Jde o RŠ ve výběru. Alkoholické kvašení se zastavilo, ve sklepě byla zima, nahodil jsem tam akvarijní topítko (nejde nastavit pod 20°C). Přidal nové kvasinky, výživu. Síra tam byla jen co jsem dal na odkalení a jablečná v tom teple začala bourat.
No, po zjištění už to bylo docela daleko, tak jsem ji nechal dojet. Je tam jablečné 0 a mléčné 1,1 g (laboratorně). Má to stále kotel cukru (na hubu tak 20 – 30g), ále totální jogurty. Síru už to potřebuje, ale dal jsem tam jen na 5-10mg volné ať ještě nechytnu myšinu nebo jinou mikrobiální neplechu.
Má otázka zní, jakým způsobem z toho dostat ty laktátové tóny?
Prosím příklady jen z úspěšné praxe. Knížky a jiné rozumy už jsem četl.