hrozny – déšt

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce hrozny – déšt

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154373 Odpovědět

    keflaren
    Host

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, před dešti sem měřil hroznům kolem 22°NM, bohužel nestihl jsem vše posbírat. Kolik můžou hrozny zhruba tak ztratit, počítám že naprší tak 50 mm minimálně. Doufám, že nakonec na tom nebudu ještě hůř jak loni zase….

    #154374 Odpovědět

    benne1
    Host

    myslím že to nestratí žiadny cukor ,hrozno už tak vodu do seba neberie

    #154378 Odpovědět

    Veltlin
    Host

    Cukor by už stratiť nemalo. A pri takej cukornatosti by nemala už mať šancu zhubná pleseň šedá, len ušľachtilá

    #154382 Odpovědět

    Anonym005
    Host

    Při takovém množství srážek by cukernatost mohla klesnout až o 2°NM.Cukernatost hroznu nemá žádný vliv na odolnoust hroznu proti hnilobě tak určitě je nutné si tohle pohlídat po případě sklidit.Vždycky je lepší zpracovat zdravé hrozny s menší cukernatostí než totálné prohnilé výběry

    #154383 Odpovědět

    Veltlin
    Host

    Cukornatosť naozaj nemá vplyv na odolnosť hrozna voči hnilobe, ale pri cukornatosti nad 20 NM pôsobí ušľachtilá hniloba. Potom (keď prestane pršať) sa voda z bobúľ odparuje, cukornatosť sa tým zvyšuje, a tak vznikajú cibéby. Najčastejšie sa tento jav vyskytuje v Tokaji, ale môže sa to stať aj inde. Problém je, ak je to modré hrozno.

    #154393 Odpovědět

    Karel
    Host

    cukr tak 2 st. hniloby – 15 %

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: hrozny – déšt
Osobní informace: