Hořkost

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155199 Odpovědět

    PetroFan
    Host

    Prosím o radu, u VZ 2015 se mi vyskytla nepříjemná hořkost. Víno bylo bez jakékoliv vady,ale demižon zůstal 14 dní nedoplněn a nyní se tam hořkost vyskytla. Myslíte, že je to způsobeno právě tímto, popřípadě jak mohu hořkost odstranit? Děkuju za rady

    #155200 Odpovědět

    MOLL
    Host

    neplave náhodou křís?

    Čirit želatinou?

    #155201 Odpovědět

    Veltlin
    Host

    sa teraz u nás na degustáciách vyskytuje u bielych vín ročníka 2015 dosť často v dôsledku sucha a horúčav, najmä u vín z mladších viníc. Pokiaľ to nie je veľmi výrazné, mohol by pomôcť Sensovin.

    #155202 Odpovědět

    Pardál
    Host

    Pravděpodobně tam byla i dřív, jen teď se ti víno víc otevřelo, ten sensovin, nebo degustin by pomoct mohl, ale opatrně s ním, docela to víno očeše…

    #155203 Odpovědět

    PetroFan
    Host

    Kris tam neplave a jakakoliv horkost nebyla do te doby pozorovana

    #155204 Odpovědět

    Bosch077
    Host

    Tím roztahnutým vinem jsi to jen urychlil.

    A určitě to není poprvé. Roztáhnuté a dolété na druhy den.

    Použijte PVPP.

    To převážně absorbuje flavanoidnípolyfenoly. Tyto látky, zůstanou-li ve víně, povedou při skladování k nežádoucím hořkým látkám (vysokomolekulární flavanoidnípolyfenoly vznikají polymerizací). Odstraněním nežádoucích předstupňůtříslovin a hořkých látekse trvale zlepšuje senzorická dlouhodobá stabilita.

    #155210 Odpovědět

    PetroFan
    Host

    Jak myslíš neosetrene?

    #396276 Odpovědět

    Aleš Zukal
    Host

    Poraďte prosím,jak odstranit hořkost ve víně?jaký přípravek mám použít?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
Odpověď na: Hořkost
Osobní informace: