Frizzante

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155438 Odpovědět

    mo29ta02
    Host

    Vysvětlil by mi někdo význam pojmů Frizzante, Perlivé víno, jemně perlivé víno a perlivé víno dosycené oxidem uhličitým??

    #155447 Odpovědět

    vivinar
    Host

    Dobrý den, takže od začátku.Perlivé víno, je označení pro víno ve kterém je přetlak oxidu uhličitého v hotovém výrobku 0,1 – 0,25 MPa. Buď je uměle syceno oxidem uhličitým, nebo metodou charmat (např. v dnešní době velmi moderní Prosecco frizzante, Terasso aj.Označení jemně jen poukazuje na spodní hranici tohoto rozmězí

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Frizzante
Osobní informace: