ale teda:
1) nikdo mi to nepotvrdil, ale podle mýho na těkavky dost citlivýho nosu si takovýmto nějakým octem vylepšují Italové málo kyselá vína. Ale fakt jen kapičkou. Padesátku by jste musel rozpusti v móóóc velký cisterně. Víno se tím může osvěžit.
2) kvašení přes 4 je kvůli červené barvě. Nenechte se tím pravidlem omezovat a dávkování upravte podle vašich potřeb. Raději bych dal toho kyselého méně.
3) prvně druhák rozkvaste, ať ty špatné kvasinky nevyhrají hned na začátku
4) ne že by těkavky požraly, ale unikající co2 vynese kde jaké smrady. Nedá se tak čekat úplné vyléčení, ale snesitelné zmírnění jo, pokud:
5) proběhne přísně reduktivní kvašení = s minimálním přístupem vzduchu. Nějaký potřebuje i druhák, ale ne víc.Tedy v nerezu, ve skle.
6) v žádném případě ne ve dřevě! Ještě si je nakazíte! I na plast bych byl opatrný
7) Totální hygiena! Ať si nenakazíte ostatní! Podle zákona má být druhák stejně v jiné místnosti.
Stejně mi je divný, jak se to mohlo stát? Neplná nádoba? Povlak na hladině? Přiznejte se, ať jsme chytřejší.