Druhé vření

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Druhé vření

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 16. až 25. (celkem z 25)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154391 Odpovědět

    vinarzjihu
    Host

    Teoreticky ano, pokud by byl normálně doslazený, ale opravdu jsem to nezkoušel.

    Každého vyrobeného vína je líto, nebojte taky to znám.

    #154392 Odpovědět

    ewing97
    Host

    No tak to asi zkusím a necháme se překvapit.

    #154395 Odpovědět

    Karel
    Host

    z těkavek a druháku, tak to tu ještě nebylo.

    #154396 Odpovědět

    Kodak
    Host

    Stojí Vám ta práce a čas opravdu za to? Nebude lepší investovat je do ostatních vzorků a zajistit, že se tam nic nepokazí?

    #154397 Odpovědět

    MOLL
    Host

    ale teda:

    1) nikdo mi to nepotvrdil, ale podle mýho na těkavky dost citlivýho nosu si takovýmto nějakým octem vylepšují Italové málo kyselá vína. Ale fakt jen kapičkou. Padesátku by jste musel rozpusti v móóóc velký cisterně. Víno se tím může osvěžit.

    2) kvašení přes 4 je kvůli červené barvě. Nenechte se tím pravidlem omezovat a dávkování upravte podle vašich potřeb. Raději bych dal toho kyselého méně.

    3) prvně druhák rozkvaste, ať ty špatné kvasinky nevyhrají hned na začátku

    4) ne že by těkavky požraly, ale unikající co2 vynese kde jaké smrady. Nedá se tak čekat úplné vyléčení, ale snesitelné zmírnění jo, pokud:

    5) proběhne přísně reduktivní kvašení = s minimálním přístupem vzduchu. Nějaký potřebuje i druhák, ale ne víc.Tedy v nerezu, ve skle.

    6) v žádném případě ne ve dřevě! Ještě si je nakazíte! I na plast bych byl opatrný

    7) Totální hygiena! Ať si nenakazíte ostatní! Podle zákona má být druhák stejně v jiné místnosti.

    Stejně mi je divný, jak se to mohlo stát? Neplná nádoba? Povlak na hladině? Přiznejte se, ať jsme chytřejší.

    #154401 Odpovědět

    ewing97
    Host

    Já s tím nemám problém se přiznat, nepřeju to ani nejhoršímu nepříteli neco takového zjistit. Jak už jsem psal v létě, když bylo horko, tak se vyhřál i sklep (měl jsem tam i 21°C), pak zbytkový cukr ve víně a zjistil jsem to až už bylo pozdě. Jinak demižon jsem měl plný a síru ve víně si taky běžně hlídám, ale bohužel, toto jsem neuhlídal 🙁

    #154405 Odpovědět

    ewing97
    Host

    Ještě mám dotaz k hygieně, jak důkladná musí být? Stačí umýt vodou, nebo je potřeba i nějaká dezinfekce?

    Díky

    #154406 Odpovědět

    MOLL
    Host

    vodou

    #154448 Odpovědět

    Jenja
    Host
    #155567 Odpovědět

    Smithg854
    Host

    The finest sites and blogs and forums centered on literature and learning? gdgagekkbfkkaded

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 16. až 25. (celkem z 25)
Odpověď na: Druhé vření
Osobní informace: