dorn 6g kys

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce dorn 6g kys

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151092 Odpovědět

    Bosch077
    Host

    a ted mudrcové radtě. po vykvašení to bude ještě nižčí hodnota. dokyselit mléčnú?

    #151093 Odpovědět

    Neználek
    Host

    Při 6g tam moc jablečné nebude. Při kvašení tak 1g vypadne, zbude cca 5g. Nebál bych se toho.

    #151094 Odpovědět

    Kodak
    Host

    Překvapivá hodnota. Ale DO nemám, tak nevím. Jak měřeno? Malou vinařskou laboratoří? Mě i kamarádům se stalo, že jsme zapoměli odečtenou hodnotu vynásobit dvěma.

    #151095 Odpovědět

    Neználek
    Host

    Jaké násobení 2? Malá laboratoř má v návodu 10ml vína, nad to roztok K, počet ml = g titrovatelných kyselin. To že se v praxi používá jen 5ml a ml K se násobí je jen snaha ušetřit za roztok K. V návodu to ale není.

    #151097 Odpovědět

    Kodak
    Host

    Já to tak mám v originálním návodu. 5ml + činidlo a výsledek x2.

    #151104 Odpovědět

    Bosch077
    Host

    ještě si nechám teda udělat laboratorní rozbor. abych věděl přesně. moc peněz to nestoji

    #151105 Odpovědět

    Kodak
    Host

    Opravdu s tento rok stalo kamarádovi. Já ho strašil kyselinama a on s úsměven hlásil 7 g kyselin. Jenon to holt nevynásobil.

    #151107 Odpovědět

    Bosch077
    Host

    Měřeno to bylo v pořadku. Tim samym zpusobem mi RR pred 14dny ukazal 17g kyselin.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
Odpověď na: dorn 6g kys
Osobní informace: