Doporučení postupu při výrobě červeného vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Doporučení postupu při výrobě červeného vína

  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel micurinec a poslední změna proběhla 16.10.2018.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #200849 Odpovědět

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím všechny vinaře, včera jsem sebral modré hrozny, cukernatost 28.6 a titr,kyseliny 6.6. Co byste z tohoto vína udělali a jaká úskalí mohou nastat? přece jen bych nerad pohřbil takto pěknou sklizeň. Předem díky

    #200948 Odpovědět

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    A na odrůdě nezáleží? Z takové cukernatosti udělej fortifikát, nejlépe portského typu, mám moc dobrou zkušenost, navíc může opravdu dlouho ležet a jednou budeš moci ukázat vnoučatům, jaký jsi byl už zamlada borec. A k tak pěknému CC gratuluji!

    #200959 Odpovědět

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    díky molle, když ja jsem se ke sladkým červeným opravdu nepropil, nic mi neříkají a také výroba těchto vín je pro mě opravdu španělská vesnice – když mi nejedou, nestudoval jsem jejich výrobu

    #201010 Odpovědět

    xsucha02
    Účastník
    Poslat vzkaz

    No pri takovem cukru udelat suche vino, tak bude mit 17% alkoholu, coz si myslim ze je hodne, tak bud nechat nejaky zbytek cukru nebo nechat lezet nejaky rok v sudu.

    #201015 Odpovědět

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    při kvaseni v otevrenych nadobach take unikne dost alkoholu, ale nemam vubec odhad jak moc a zda to je dostatecne, takže asi bude nejlepsi vylisovat pri dokvaseni a udelat to odhadem na polosuché víno, že?

    #201183 Odpovědět

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    roční ztráta alkoholu při ležení je 1%, ale vody uniká překvapivě víc. Při kvašení je vyšší teplota, ale taky mnohem menší čas. A na to, abys udělal mohutné víno, které snese hodně alkoholu asi nejsi zařízený (sudy). Ale měl bys to rozdělit na roséčko a (odtažením se ti rmut zahustí) hustší rmut, případně i v různých poměrech, aby sis vůbec vyzkoušel, co máš za surovinu a jak s ní umíš pracovat. Ale včera bylo pozdě, příští rok.

    #201198 Odpovědět

    micurinec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    na rosé sem dal hned zkraje stranou a pokusně ho dělám, uvidíme

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
Odpověď na: Doporučení postupu při výrobě červeného vína
Osobní informace: