Jsem začátečník,hobby vinař.Vloni jsem udělal pár litrů vína ze své viničky.Kamárádům,co koštovali chutnalo a přemluvili mě,abych si nechal první víno alespoň v malém množství na památku nalahvovat.Domluvil jsem se s vinařem,že mě pár litrů nalahvuje.Jeho podmínka však byla, abych víno předem přefiltroval,protože bude víno ještě před lahvováním filtrovat přez mikrofiltr a nerad by si ho hned „zasvinil“.Doporučil mě zakoupit bílou křemelinu a bavlněný kónický filtr.Do kýble jsem nalil víno,přidal cca 1/2 hrnku křemeliny a promíchal.Bavlněný filtr zavěsil mezi rozevřený žebřík a pod filtr dal další kbelík,kam víno přez filtr vytékalo.Přelévání se má opakovat až je víno čiré.Mě to stačilo 2x.Nevím ale, jestli by se takto přefiltrované víno už mohlo nalahvovat,to Vám snad poradí zkušenější.Vínu zdar!