Dokvášející víno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Dokvášející víno

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Ondra a poslední změna proběhla 7.9.2018.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #198081 Odpovědět

    Ondra
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, dokváší mi šardonka (14 dní), už jen občas probuble (1x za 5 – 10 sec.). Dával jsem kvasinky a výživu. Teď se mi zdá, že to víno nijak nevoní, spíš je cítit po trávě a v chuti je taková divná. Je to v 50 l demižonech, cca 2 cm kalů. Stočit a zasířit? Míchat s tím nejde, hrozně pění. Je to normální nebo je to v pr…., resp. dá se s tím něco dělat? Díky

    #198095 Odpovědět

    Tak to se mně kdysi taky stalo u červeného, jsou to asi hnijící kvasinky. Trávová, jakoby čerstvě posekaná tráva chuť ve víně?….. je to tak….

    #198113 Odpovědět

    Ondra
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Posekana trava, ale mě přijde, že i takový ty zeleninový tóny v chuti, sirka. Jenže když to dám někomu (nejsou vinaři) kostnout, tak tam nic necítí. Tak nevím no, spíš by mě zajímalo, co to udělá a kde udělali soudruzi chybu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
Odpověď na: Dokvášející víno
Osobní informace: