Cukrovital

• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor

lu-čen-čan
    Host

Má sa vraj aplikovať tak 2-3 týždne pred zberom – myslím OK pri skorších odrodách. Frankovku zbieram ak počasie dovolí až 31.10. Ten mesiac je už slabá asimilácia a preto neviem, či aplikácia bude mať požadovaný efekt. Vadilo by keby som Cukrovital aplikoval o mesiac skôr ako 2 týždne pred zberom (povedzme 6-7 týždňov pred zberom)? Veď vytvorený cukor by tam mal zostať, nie?

#153899 Odpovědět

Bosch077
    Host

Předražený. Lepší je dát do vinice draselnou súl. Vyjde to levnejc. Z púdy se nevyplaví jak dusík. Vinice déle přijímá draslik oproti jednorázovému postřiku. Já už to tam rozházené mám.

A ty cukry to bude nabírat postupně. Kdyby zapršelo tak se to naleje vodu a zas klesne cukernatost.

#153903 Odpovědět

Veltlin
    Host

to vyzerá, že tohto roku budú vzácnejšie kyseliny ako cukor. Termín zberu sa bude riadiť obsahom kyselín, aby príliš nepoklesol.

#153914 Odpovědět

babra2
    Host

Draselnou solí myslíte předpokládám Síran Draselný? Běžně se prodává Chlorid Draselný a tím by se mělo hnojit zásadně mimo vegetaci, protože réva je citlivá na chlor.

#153918 Odpovědět

Bosch077
    Host

Draselna sul ta je na brambory. Do vinice ten siran. Jen sem poplet nazev. Když to kupuju,tak jim říkam draslo do vinice a paní už ví a hned mi radí ,rozhazet začatek srpna.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: Cukrovital
Osobní informace: