cukernatost,PH,kyseliny

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce cukernatost,PH,kyseliny

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Pardál a poslední změna proběhla 4.9.2017.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #166782 Odpovědět

    chuariev
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,má smysl,nebo vyplatí se sledovat mimo cukernatosti před sběrem hroznů i PH a kyseliny,jestliže si dělám víno pro sebe v malém množství?Jestliže ano,jaké jsou ideální hodnoty,co je k tomu zapotřebí a kolik stojí pomůcky na měření?Děkuji.

    #166908 Odpovědět

    Pardál
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Na malé množství stačí sledovat předsběrové analýzy u BSka. V podstatě je důležité jen pH u červeného, pokud chceš odbourávat (mlf), jinak s kyselinou se dá pracovat ,,za pochodu“ podle chuti… přístroje bych neřešil…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: cukernatost,PH,kyseliny
Osobní informace: