clarouge

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151565 Odpovědět

    Tom.Dvorak
    Host

    zdravím, Vavřinec po JMF se špatně čistil, na radu prodavače v BS sem použil čiřidlo na bázi vaječného bílku Clarouge, po týdnu to téměř nemá výsledek. Nemá s tímto někdo zkušenost? Dávka 30g/hl, teplota vína 13°C.

    #151566 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    Jak sám píšete Clarouge je na bázi vaječného bílku…plus nějaký bentonit a želatina, ale hlavní je v něm bílek a proč dáváme bílek do vína? Abysme z něho odstranili drsné polyfenolické látky, s vyčistěním samotným nemá nic společného.

    Mimo jiné je potřeba po přidání bílku a nebo spíš nutné 3-4 dny poté víno stočit nebo zfiltrovat. Není dobré víno na čeřidlech nechávat takto dlouho (pokud to nemáte stočené- to jste nenapsal)

    On ten bílek asi svoji práci udělal…odčeřil hořčiny a víno zjemnil…ale nikdy vám ho zcela nevyčistí…

    Pokud je víno jemnější, je to v pořádku, chce to jen provézt filtraci hrubší křemelinou, nebo deskama.

    #151568 Odpovědět

    juniorspyce
    Host

    Já, nemám zkušenost, ale zkusil bych si nabrat do láhve a přidat křemičitý sol(tosil) de fakto má obrácený náboj jako želatina tudíž, zkusit zdali to nestáhne.

    #151588 Odpovědět

    Juniorspce
    Host

    Zajímalo by mne jak to dopadlo, podělte se když tak o výsledek. Děkujem..

    #151593 Odpovědět

    Tom.Dvorak
    Host

    Dopadlo to tak, že jsem to co nejdřív vzal přes křemelinu, víno je jiskrnné, krasně rubínové barvy, v chuti opravdu mírně jemnější než před clarouge ikdyž zjemnění chuti nebylo prvotním záměrem:)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: clarouge
Osobní informace: