Čírenie

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154544 Odpovědět

    Filip22
    Host

    Dobrý den chcel by som poprosit o radu dopocul som sa ze víno sa da číriť bez umelych pripravkov vraj sa to da aj vajecnym bielkom tak sa chcem spytat ci sa to fakt da a ako to pripravit a kolko toho bielka na 5L vina to bude asi malinke mnozstvo?

    a kedy je vhodné alebo po akom case po vykvasení vína je vhodné víno vycirit ? Dakujem za kazdu radu.

    #154545 Odpovědět

    MOLL
    Host

    je věc, o které je dobré něco vědět, a stejně je to tak trochu umění.

    Všechny „umělé“ a „chemické“ přípravky jsou zcela přírodní produkty (protože zatím jsou fakt jen z přírody, konkrétně planety Země), které někdo vzal, namíchal, případně upravil postupy odkoukanými z přírody (fakt někdo znáte chemický postup, či reakci, která v přírodě prokazatelně neprobíhá?), a pak umně zabalil a prodal těm, co ve škole nedávali pozor.

    Zvláště u čiření je fakt dobré o tom aspoň něco vědět, třeba zrovna vůbec nepotřebuje bílek, ale něco jiného. Zrovna bílek se nepoužívá nejčastěji.

    Nabídl bych, že pošlu celou knihu na mail, ale spíš do sklepa doveďte někoho, kdo už má čiření trochu zmáklý.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Čírenie
Osobní informace: