Čiření bílkem

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Čiření bílkem

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel onda a poslední změna proběhla 9.3.2017.
Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
  • Autor
    Příspěvky
  • #161979 Odpovědět

    onda
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím zkušenější,

    rád bych letos poprvé přečeřil červené bílkem, jen mám strach abych tím že do vína přidám toto bílkovinné čiřidlo nezpůsobyl nějaké bílkovinné zákaly v budoucím vývoji vína. Je nutné po bílku přečeřit ještě něčím (bentonit) nebo je nutná filtrace, obojímu bych se rád u červeného vyhnul.
    Nepodpoří sedání bílku a ostatních bílkovin třeba tanin?

    za postřehy a rady díky

Aktuálně je na stránce zobrazen 1 příspěvek (celkem z 1)
Odpověď na: Čiření bílkem
Osobní informace: