Čiření

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #149867 Odpovědět

    Nechran
    Host

    Prosím o radu. Víno po 1. stáčení. Přidáváte bentonit do vína před 2. stáčení nebo až po 2. stáčení (nebo až po filtraci). Případně používáte jiné čiřící přípravky před 2. stáčením nebo až po 2. stáčení??? Po prvním stáčení je v mladém víně ještě hodně kvasnic, nejsem si jist, jestli by negativně neovlivnily čiření. Děkuji za radu

    #149868 Odpovědět

    vinlok
    Host

    bentonit davam pred filtraciou.vino ktore nebudem flasovat ani necirim bentonitom.vino ktore mam v plane flasovat osetrim bentonitom uz hned po vypresovani tada pridavam uz do mustu.bentonit sa pridava aby sa zabranilo neskorsiemu vyzrazaniu bielkovin vo vine.

    #149872 Odpovědět

    MOLL
    Host

    se používá podle potřeby – ne vždy a bez rozmyslu. Je třeba se zamyslet, jaké je víno teď a jaké by jste je chtěl mít – a podle toho použít čiřidlo.

    #149881 Odpovědět

    Nechran
    Host

    Zajímá mne hlavně, jestli přítomnost kvasnic ovlivňuje výsledek čiření bentonitem případně jiným čiřidlem.

    #149882 Odpovědět

    MOLL
    Host

    jen Vám asi nikdo nepoví jak

    #149892 Odpovědět

    Veltlin
    Host

    je najlepšie dať už do muštu, 100 g na 100 l nemôže uškodiť, spravidla stačí. Keď dáte bentonit do vína po 2. stočení, musite ho ešte raz stočiť, to je ďalšia manipulácia z vínom. Ďalšie číriace prostriedky len podľa potreby, najlepšie čím menej.

    #149921 Odpovědět

    malki
    Host

    A jaký, bentonit používáte? A kolikrát!

    P.S.: značku, výrobce, atd..

    #149926 Odpovědět

    Nechran
    Host

    Letos jsem použil FermoBent, aplikace do moštu,100g na 100l. Poté odkaleno. Chci co nejméně filtrovat. Tak se připravuji dopředu. Bentonit budu přidávat podle výsledku testu. Chci bentonit přidat ještě před druhým stáčení.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
Odpověď na: Čiření
Osobní informace: