Prosím o radu. Víno po 1. stáčení. Přidáváte bentonit do vína před 2. stáčení nebo až po 2. stáčení (nebo až po filtraci). Případně používáte jiné čiřící přípravky před 2. stáčením nebo až po 2. stáčení??? Po prvním stáčení je v mladém víně ještě hodně kvasnic, nejsem si jist, jestli by negativně neovlivnily čiření. Děkuji za radu
bentonit davam pred filtraciou.vino ktore nebudem flasovat ani necirim bentonitom.vino ktore mam v plane flasovat osetrim bentonitom uz hned po vypresovani tada pridavam uz do mustu.bentonit sa pridava aby sa zabranilo neskorsiemu vyzrazaniu bielkovin vo vine.
je najlepšie dať už do muštu, 100 g na 100 l nemôže uškodiť, spravidla stačí. Keď dáte bentonit do vína po 2. stočení, musite ho ešte raz stočiť, to je ďalšia manipulácia z vínom. Ďalšie číriace prostriedky len podľa potreby, najlepšie čím menej.
Letos jsem použil FermoBent, aplikace do moštu,100g na 100l. Poté odkaleno. Chci co nejméně filtrovat. Tak se připravuji dopředu. Bentonit budu přidávat podle výsledku testu. Chci bentonit přidat ještě před druhým stáčení.
Autor
Příspěvky
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)