chupsy do bílého vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce chupsy do bílého vína

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel veltlin a poslední změna proběhla 9.3.2018.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #189986 Odpovědět

    zizka
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    rád bych se zeptal na Vaše zkušenosti s přidáváním barikových chipsů do bílého vína. Mám letos dost sladký(s nádechem lipového květu( Ryzlink rýnský a chtěl bych zkusit tam přidat malinko vanikovo karamelového aroma. Máte s tím nějaké zkušenosti? Děkuji za případné reakce.
    Žižka

    #190749 Odpovědět

    veltlin
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Chipsy do bieleho vína je najlepšie dávať ešte pred kvasením. Pri hotovom víne je problém s prístupom kyslíka, odporúča sa občas vybrať chipsy von a prevzdušniť ich. (Odporúčajú ich dávať do nádoby v plátenom vrecku.) Vhodné sú stredne vypálené chipsy. Jasné, nie je to originál barikové víno, nepredávam ho 20 eur za 7-decku, ani ho nearchivujem, ale je to celkom fajn mať pre seba 50 litrov aj takéhoto vína. Inak, vína s kvetnatou arómou sa veľmi neopdporúčajú takto robiť. Vhodné najmä chardonay, veltínske zelené a pod.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: chupsy do bílého vína
Osobní informace: