Ale resi, zalezi v jake nadobe kvasite, pokud je to demizon nebo sud s malym hrdlem, tak se s tim moc delat neda. Pokud kvasite v nerezce nebo plastu s vetsim hrdlem, tak nejjednodussi reseni je nainstalovat do lisovny mrazak a naplnit ho petkama s vodou, jen trochu zmacknout aby vam led petku nezoztrhl. Mate tak nachystanou slusnou zasobu chladiva, na kost zmrzle petky pak davate primo do kvasiciho mostu a teplomerem merite teplotu, investice cca par set korun za energie.
No a pokud chcete trochu lepsi reseni, tak kupte vetsi vycepni chlazeni, kousek hadice a nerezovy husi krk, z toho namotejte spiralu a tu pak ponorte do nadoby, zase vam pak staci teplomer a zapinani kostky v pripade potreby. Pokud ten krk sikovne ohnete, tak ho dostanete i do toho sudu ci demizonu. Daji se tak chladit i namlete rmuty a mosty pred odkalenim a samozrejme podchlazovat dokvasejici vina, kde chcete nechat zbytkovy cukr. No a za jeste trochu vic penez nainstalujete s sikovnym elektrikarem takto i plne automaticke chlazeni..
S vycepackou kostkou najednou uchladite i tri petistovky, investice cca 10000.