Bílky

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #170814 Odpovědět

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Zdravím, pracujete někdo s čerstvými bílky či sušenými do červených vín? Jak dlouho trvá reakce do sednutí? Přidáváte něco k tomu?

    Díky za odpovědi

    #170824 Odpovědět

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Minulý rok jsem použil přípravek blancoll – dal jsem tu vyšší dávku, tuším 10g/hl; pak jsem to stáčel po týdnu. Víno bylo jiskrnější a zdálo se mi, že se i více zvýraznila vůně.

    #170827 Odpovědět

    traminus
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Já sem právě dával před 2 dny a víno se z čistého úplně zakalilo, nikdy s tím problém nebyl, tak snad to klesne, bentonit na červené nedávám, ale pokud to tak zůstane, musím dát něco s opačným nabojem skrze vysrazeni. Proto mne zajímají zkušenosti jiných s tímto cirenim

    #170828 Odpovědět

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Také bentonit nedávám, ono záleží i na teplotě, která ovlivňuje sedimentaci. Je pravdou, že jsem to loni použil poprvé, kdy jsem měl hodně kalné červené. Nejprve jsem zkusil kombinaci HausenPasta a KlarSol, ale to moc nezabralo. Pak jsem použil Blancoll a bylo to o poznání lepší (u směsky to bylo perfektní u dornfelderu to bylo ještě mírně zakalené).

    #170855 Odpovědět

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Proč čiříte červené? Jediný důvod by snad byl, že už půjde ze sklepa. Ono se to vyčistí samo a po roce v sudu většinou není nutný ani bentonit. Víno je poté přesto v láhvi stabilní a bez znatelných kalů.

    #170857 Odpovědět

    Romec
    Účastník
    Poslat vzkaz

    U loňského červeného vína jsem čeřil poprvé, neboť nechtělo být jiskrnné ani po 3/4roce a důvodem byla senzorika prodávaného vína.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: Bílky
Osobní informace: