• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)
  • Autor

benne1
    Host

kto máte skusenosť,ktorá ušlachtilá odroda je vhodná ako na pergolu kôli chládku,samorodák nechcem tie sme už mali.

#153625 Odpovědět

MOLL
    Host

Jestli jen evropa, tak třeba Olšava, ale musí se stříkat.

Jestli i interspecifické, tak je výběr mnohem větší, podle toho co chcete

#153628 Odpovědět

benne1
    Host

MOOL ušlachtila som myslel štep a nie samorodák a najradšel muštové biele a tam gde to chcem dať mi striekanie nevadí.striekam tam 700 korenov.

#153631 Odpovědět

Veltlin
    Host

odporúčajú Veltlínske červené skoré. Vhodné sú odrody, ktorým vyhovuje vysoké vedenie. Ja som napríklad použil Iršai Oliver a som spokojný.

#153633 Odpovědět

MOLL
    Host

pergolu musí být mrazuvzdorná, silněji rostoucí a odolnější. Stejně z ní je víno méně kvalitní, protože hrozny daleko od kořenů nejsou tak dobře živeny.

#153635 Odpovědět

stary zanek
    Host

Na pergolu je najlepsie Bago. Rastie ako dive, listie ako lopuch. Da sa bez problemov pridat do stepoveho cerveneho vina.

Pergola sa zle strieka z hornej strany, takze cista europa asi nebude vhodna.

Este mi prisiel na um Solaris – tiez dobre rastie a ma huste a velke listy.

#153637 Odpovědět

MOLL
    Host

že kvalitní interspecifickpu odrůdu bude těžko shánět roubovanou a v jednom kuse. Leda tak když natrefí na někoho, kdo zrovna sází. Hibernal, ale ten to s odolností moc nevyhrál, Solaris, Cabernet cortis, Malverina. Jinak se toho zas tak mnoho nesází. To se pak těžko radí.

#153639 Odpovědět

Veltlin
    Host

„kvôli chládku“, chápem myslené ako na sedenie niekde pred hajlokom. Postrek nie je problém. Od severu je chránená stavbou, teplo sa tam sústreďuje, preto hrozno dozrieva ešte lepšie ako vo vinici.

#153641 Odpovědět

prase7
    Host

Snad krom sylvánu je každá dobrá.Já mám na lešení R.B.a nepamatuju problém s mrazem,at jarním nebo zimním.Cukry trochu nižší to jo,ale to podle počtu nechaných očí.

#153646 Odpovědět

horský vinař
    Host

dobrý den mám na pergole hibiu,krystal, hibernal,prim a solaris a je to všecko v pohodě prostě taková směs různých hroznů a různé doby dozrávání.roste to a stíní výborně.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 10 příspěvků - 1. až 10. (celkem z 10)
Odpověď na:
Osobní informace: