• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151683 Odpovědět

    Philly
    Host

    Zdravím, mám „menší“ problém s barvou po filtraci před lahvováním. Filtruji na závěr sterilníma deskama 5kama od Hobry, ale vezme mi to komplet barvu, bílé je jako voda a z červeného je rose. Nevíte, co s tím? díky

    #151691 Odpovědět

    Parek
    Host

    Mám to stejně, ne úplně rose z červeného, ale silně to žere barvu. A bílé vína taky, odstíny co byly krásně dozlata tak po filtraci jak voda 🙁

    #151696 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    jen Hobru ne! To je svinstvo…jsou šetrnější desky, třeba Liperácké barvu až tak nesnižují.

    Minulý týden jsem musel něco hodit přes desky…nic jiného než Hobru sem doma nenašel, neděla…všecko zavříté…no katastrofa. Jenom to proplachování na třičtvrtě hodiny, zlaté Becopady…:-D

    Sice každá deska trochu barvy veme, ale hobru nikdy více.

    #151698 Odpovědět

    dall
    Host

    vazne proplachujete desky 45 minut? 🙂 to je teda trpelivost, ja tak 15 kdyz moc 🙂

    jinak letos sem cast vina delal hobrou a cast europor a nejak jsem si vyrazneho strhnuti barvy ani u jednech nevsiml, akorat ty europor chteji mnohem vic proplachnout, aspon se mi to tak subjektivne zdalo…

    spis premyslim jestli to ma do budoucna vubec smysl, tady ty deskove filtry, asi zacnu setrit na neco jako F3 od Bilka

    #151700 Odpovědět

    Philly
    Host

    tak jsem si objednal Becopady 220, tak uvidím

    #151702 Odpovědět

    Parek
    Host

    dejte poté vědět, zajímal by mě rozdíl mezi Hobrou a Becopadem, hlavně z hlediska barvy a celkového ořezání vína. Většinou každý srovnává Hobry s Europorem a nebo Becopady se vším ostatním.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na:
Osobní informace: