• Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor

mravenec10
    Host

Dobrý den, prosím o radu. Mám stary vinný sklep ve kterém nikdo nebyl pomalé 20 let. Chci udělat rekonstrukci ale chci zachovat raz starého sklepa. Na zem dam jako podlahu staré cihle , ale co s klembou? Někde jsou vidět cihle ve většině a někde stará omítka, na cihle je černá plíseň která moc nejde dolu. Poraďte jak mám postupovat s rekonstrukci. Diky

#151510 Odpovědět

dall
    Host

idealni by bylo cihly opiskovat, soused to nechaval delat a sklep vypada jako novy, cimz ale ovsem prijdete o tu patinu, takze vlastne kazda rada draha 🙂

#151511 Odpovědět

drahos
    Host

černá plíseň ve sklepě?

To buď rád , že ji tam máš a nenič ji.

Bílá plíseň je špatna, ta se odstraňuje.

Já mít černou plíseň ve sklepě tak si ji šlechtím jak to dělají v tokajských sklepech.

#151514 Odpovědět

mravenec10
    Host

pískování mě taky napadlo, ale zase chci aspon trochu zachovat ze ten sklep uz ma roky ma kolem 200 let minimalne, proste takej ten starej nadech sklepa. Na kolik to orientacne vyjde, moje rozmery sklepa jsou (d x š x v) 7 x 5,5 x 3,5 , nemam vubec predstavu o cene. Diky.

#151515 Odpovědět

mravenec10
    Host

Tak ta cerna plisen je tam mistama, jen na te omitce trochu, zadny velky povlaky, ale oku to moc nehovi no. 🙂

#151517 Odpovědět

čejč
    Host

Dobrý večer. Každá plíseň je podle mě škodlivá. Když jsem před lety postavil sklep, zkušení zednici mi řekli, abych sklep vystříkal roztokem hypemanganu. Sklep byl pořád jak nový. Zkuste,

mechanicky, kartáč, VAP, chemicky SAVO proti plísni, slyšel jsem horské slunko. Hodně sklepů je vybíleno vápnem, desinfikuje, to se mě nelíbí.Starý sklep je poklad, a za trochu námahy jistě stojí. Hodně zdaru a dejte vědět.

Zdeněk

#151518 Odpovědět

mravenec10
    Host

Dobry den zdenku,jak pisete stary sklep je poklad a proto se radsi tisickrat zeptam co jak mam udelat nez neco zbytecne pokazim. Savem to uz mam vystrikane, ale plisen se stale drzi, je pravda ze je tam o neco lepsi vzduch. Ale na pohled zadny efekt. Take me napadlo vapno, ale zase skoda razu tech cihel to mi prijde skoda. Uvidime jak to dopadne dam vedet 🙂

#151521 Odpovědět

Veltlin
    Host

aj starí praktici tvrdia, že čierna plieseň je prospešná. Archivované fľaše vín nielen v tokajských, ale aj v iných poriadnych pivniciach sú pokryté vrstvou čiernej pliesne. Sterilná vínna pivnica mi nepríde zrovna v poriadku. Vo výrobni vína je sterilná čistota v poriadku.

#151526 Odpovědět

Peparex
    Host

Tu bílou plíseň jsem taky řešil, snad šetrně, a to roztokem modré skalice,která docela dobře desinfikuje.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
Odpověď na:
Osobní informace: