Pokud by vám víno ještě kvasilo, muselo by se to projevit na kvasné zátce, tedy pokud ji máte v hrdle demižonu upevněnou vzduchotěsně. Jestliže máte víno dosucha vykvašené a již nekvasí, což jste uvedl 2. a 3.10., mělo by se samo už dávno začít čistit. Standardně se víno začíná samočistit už ve fázi pomalého dokvášení. Vám se (dle foto) více než měsíc po avizovaném dokvašení nečistí a je kalné v celém profilu. Navíc v chuti je cítit perlivost. Víno je zasířené – JMF tedy nemůže probíhat. Suma sumárum, něco je špatně, přičemž už vámi uvedené údaje ze 3. 10., že mošt měl „21 cukru“ a kvašení se zastavilo při obsahu alkoholu cca 8% a je kyselé, vzájemně nesedí. Kampak by se poděly ty cukry? Jak se změnil obsah alkoholu od onoho 3.10. do dneška? Chutná to nyní vůbec jako víno? Nejsou tam nějaké divné chutě, či smrádek?