Zdravím Vás, děkuji za info – přesto bych na Vás měl ještě pár dotazů.
1. Taniny před koncem kvašení – do moštu byl přidán galický tanin + ke konci kvašení jsem použil Trenolin Bukett. Těch taninů je spousty, můžete mi nějaký Vámi osvědčený poradit? Jinak používám do vína po první stáčce tanin Limousine (dříve jej nechci používat, neboť občas při vínech, která se nechtějí čistit používám HausenPastu s Klar solem a ty berou i taniny).
2. Kyseliny – kyseliny jsem před začátkem kvašení upravil na hodnotu 7g/l
3. pH – stále zvažuji nákup pH metru – můžete mi nějaký opět Vámi osvědčený pH metr doporučit? Jaké hodnoty pH jsou pro mošt a víno?
4. Bohužel nevím jak mám ve svém malovinařství udržet kvasící mošt na 18°C.
5. Je pravdou, že jsem letos nepoužil kvasnou zátku – tak to je i možný důvod – jinak kvašení dle mého nebylo až tak bouřlivé.
Ještě jednou díky a omlouvám se za obtěžování
Romec