Zdravím Novice,
nenechávejte to dokvasit úplně do sucha, nechte si tam zbytkový cukr. Jinak vám můžou vystoupit hořčinky, pak by jste musel použít další preparáty. Pyroš se dává přímo do vína, zasiřte to na 80 aby se kvašení zastavilo, určitě aby jste měl jistotu tak to ještě zchlaďte pod deset stupňů. Kvašení se zastaví a víno se začne čistit, jestli jste na začátku mošt neodkalil, to znamená že máte na dně demižonu hrubý kal tak můžete to víno hned stočit do druhého demižonu bez hrubého kalu. Pak nechat sednout jemné kaly. Demižon musí být po dokvašení stále plný. Na dně potom bude jemný kal/mrtvé kvasinky/ ty obsahují ještě aromatické látky, víno nechte ležet na nich a jednou až dvakrát týdně ty kaly promíchejte aby nevznikla nějaká vada. Jednou za měsíc doplňovat síru, mladé víno ji žere rychle. Na jemném kalu může být víno až do jara, ale je to na vás. Pak přetočit zase bez kalu. A vypít. V případě že bude kyselé, tak ležením se sráží kyseliny na stěně a zjemňují se, dá se narychlit vynesením vína na mráz. Potřeba skladovat při 11°a míň.
Vínu zdar.