Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

#167121

moll
Účastník
Poslat vzkaz

Na východ od (místo si doplňte každý sám) jde víc o množství než o kvalitu. Tady si můžeme dovolit kyselé víno ředit – hádejte – vínem málo kyselým. Voda ve víně v každém případě snižuje jeho stabilitu – takové víno je nutno rychle vypít.
Ale zavrhovat vodu jen proto, že na ní pár podvodníků slušně vydělalo by byla hloupost! Voda dokáže mnohé víno příjemě zpitelnit! Však se stále dělá vinný střik a měl by se pít častěji. Staří řekové dokonce považovali pití vína bez vody za nerozumné, až hloupé. Ale – s ohledem na ty podvodníky – stejně tak jako ti Řekové, mísíme víno s vodou přímo před spotřebitelem, a s jeho souhlasem! Samozřejmě, mísit může i každý sám, a to i v žaludku. Pití vína bez vody, je nešvar.