Máte pravdu, Dornfelder má sám o sobě hodně chlupaté listy, doposud jsem si toho až tak nevšiml, když jsem neměl potřebu listy zkoumat. Nakonec jsem už ani neměl čas udělat lepší foto, druhý den jsem si ssebou nevzal mobil, každopádně jsem jeden lístek pečlivě rozvinul a uvnitř našel malé roztoče, velikost asi 0,3 mm. Na jednom z výhonků jsem našel i pavučinku jak od svilušek a nakonec se napadení objevilo i na Mopru, zřejmě akorát odolával déle. Neváhal jsem a postříkal to, bohužel jsem ale neměl nic přímo proti roztočům, krom Kumulusu, který jsem si netroufl namíchat tak silný, aby zahubil roztoče. Našel jsem akorát Nissorun, který je pouze proti sviluškám a širokospektrý insekticid Reldan, koktejl jsem tedy namíchal z těchto dvou a vzal to hned dvakrát, dva večery po sobě. Při prvním postřiku létalo pryč ohromné množství hmyzu, jakési bílé molice a našel jsem i několik 3mm velkých motýlků, pravděpodobně zavíječi. Zdá se, že v mé lokalitě je letos výskyt škodlivého hmyzu extrémní. Výsledek ošetření uvidím až v neděli.