Však jsme na fóru, ukecanost je jen vítána. Také sleduju dávky na 10L a řekl bych že cenově ten Talent vychází nejlíp, vzhledem k tak nízkému dávkování. Doposud jsem postřikům, které se dávkují v tak nízkých koncentracích moc nefandil, to se odměří pár mililitrů tou nejmenší odměrkou a pak aby se ten kalíšek celý vhodil do nádrže, nebo do kanystru, ve kterém se postřik míchá, protože to nejde pořádně vylít a při vyplachování se ztratí půl mililitru jako nic, vycákne ven z kalíšku apod. Dost jsem se spálil s přípravkem Calypso, který se dávkuje v podobně nízkých koncentracích a při méně důkladném míchání a ne úplně dokonalém postřiku se ukázal jako naprosto neúčinný (den po postřiku stromů jablíčka čerstvě navrtaná pilatkou…). Takže k Talentu jsem si koupil malou 5 ml injekční stříkačku. Trochu jsem se ale vyděsil, když jsem se na toxipedii dočetl, že účinná látka myklobutanil se hůře odbourává a může se tak hromadit v půdě. Budu tedy celkově s postřikem šetřit, i kdybych pak měl zbytek přípravku vyhodit do nebezpečného odpadu. Také je přípravek nebezpečný pro dýchací orgány (podezříván z mutagenity) a silně dráždí oči, což jsem si už vyzkoušel, příště si vezmu ochranné brýle. Jinak já stříkám mnohem horším krámem, mám takovou tu čínu z Mikulčic, ale asi jsem trefil na dobrý kus, protože zatím nezklamala, také toho ale nestříkám zdaleka tolik jako vy, obvykle vystačím s 20L postřiku a to spolu s tím zvládnu i 12 ovocných stromů. Stříkat jen sírou a mědí, to je můj sen, bohužel to mám v tak blbém místě, že ani s nejtěžší chemií to neudržím na 100%, možná kdybych to měl víc po ruce a v horších obdobích měl čas stříkat třeba i dvakrát týdně, tak by to šlo udržet jen sírou a mědí.