od letoška rozšiřuju asi na 900-1000 hlav, něco prodám jako hrozny a něco zpracuju na víno, dělám cca 500 l ale do budoucna bych snad chtěl něco archivovat tak třeba zkusím i víc. Červený (CM, Blauburgr, ZW) obvykle nechávám na jemných kalech s minimem síry (půl plátku na padesátku) a míchám celou zimu, ovšem letos se mi zdá že už víno trochu ztrácí, tak stočím dřív. Zkoušel jsem trochu CM nabarikovat chipsama, zdá se mi to naprosto fantastický ale komu sem to dal okoštovat tak spíš brblali že to tam nepatří a chutná jim spíš neupravovanej ovocnej CM. Jednou sem červeniska i s kalama přečerpal aby se provětraly. Sířím podobně jako vy, pyrák na rmut + zatím dvakrát půl plátku na 50tku. Bílý se ale snažím stočit a zasířit dřív, dělám MT, SG a RV. Pro to nešťastný rose se mi zdá vaše rada jak to zkusit zachránit moc dobrá, bydlím kousek od Pavlovic / Bílovic tak projedu obchody a zkusím se podívat a poptat jaký sou možnosti.Pokud se to dá dlouhodobě uchovávat tak by neměl byt problém ani s větším množstvím – strčím to do krabice s věcima na víno co mám doma v suchu a třeba použiju později. Těch chipsů mi zbylo taky hromada. Otázka je cena.. abych zas neposlouchal esi neni lepší si koupit sedmičku. Znáte to, nekeří nemají pochopení pro vášně a koníčky. Díky každopádně za rady amatérovi, jsou k nezaplacení.