oč tu běží? Třeba o to, že Payne chtěl s něčím poradit, pomoct, vy ho tady zhazujete a děláte z něj hňupa.
To že vy vyznáváte technologii „poloselských“ vín ještě neznamená, že si budete hrát na diktátora a někomu tu vaši pomatenou vnucovat. Hrajete si na přírodu, ale kupujete kvasinky vyselektované v labině a namnožené na nějakém médiu ve fabrice. Proto jsem napsal „poloselskou“, protože nejste tedy ani vinař, který dělá víno klasicky, ale ani ten kdo ho dělá dnešní technologií. Takže to oč tu podle vás běží stejně porušujete, protože není podvod dávat do našich vín kvasinku z ciziny? Nebo snad máte kvasinky selektované a vyrobené na Moravě? Napište mi o nich prosím.
Taky nechápu proč se opíráte o to, že vína nefiltrujete. Oč je horší víno zfiltrovat než do něj narvat bentonit, želatinu nebo tosil???
O glycerolu víte asi taky nejspíš kulové, zakázané je to proto, že se přidával vyrobený ve fabrikách nebo dokonce syntetický, ten který je ve víně je vyroben kvasinkama popřípadě zůstává nějaký moštový, takže o jaké přírodnosti grycerolu to tu vlastně mluvíte??? O tom co je vyrobený ve fabrice? Jinak zakázaný je i proto, že ve velkých dávkách je jedovatý, což tanin rozhodně není…