Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

#152781

MOLL
Host

dnes jsem tu psal, že čiřidla mají ve víně odvést svou práci a vypadnout (opravdu termín, pomocí gravitace, na dno, z vína se odstraní). Takže v dobře udělaném víně by neměla být vůbec zjistitelná, ani velmi citlivým postupem. Samozřejmě ve špatně udělaném víně nějaké zbytky najít možná lze.

Ale protože chceme, aby víno bylo i trochu výjimečným nápojem, u kterého je žádoucí mluvit a když už ne moudře, tak aspoň trošku rozumně, a proto by ho měli pít jen tací, kteří toho jsou schopni, chtěl bych připomenout, že takový vinař si při práci ve sklepě občas i prdne a i tato jeho součást dotváří aroma vína a taky při natahování koštýřem do něj tak trochu naprská a viděli jste už někdy, aby vinař po překoštování koštýř vypláchl? A naši předkové říkali, že víno se rodí z vinařova potu a krve, takže pití vína nejen že porušuje veganské zásady, je to rovnou druh kanibalismu!

A to ještě musím připomenout nebohý hmyz, který za pouhý polní pych pravidelně platí životem a jejich těla, semletá mlýnkem obohacují chuť vína o hořčinu, zvlášť v posledních letech se nějak rozmáhají čínská sluníčka (taková ta oranžová)

Proto by vegani neměli jíst a pít nic, na co mohla ukápnout, třeba jen kapka potu!

Jo a za práva bakterií a kvasinek je také třeba bojovat! Jsme na vinařském fóru, tak zvlášť za práva kvasinek!

A to jsem měl dnes jen dvě sklenky!