Ale,ale,ale pánové se zde čertí a přitom to je standardní Moravský způsob výroby pozdního sběru :o) .
Další jednoduché doslazení je Fruktózou (cukr pro diabetiky, mají ho všude v lékárnách a navíc je to přirozený zbytkový cukr neb glukóza prokvasí první)
Je to velmi jednoduché – mám prokvašeno do sucha to je pod 4 g/l (na Moravě vždy stejně jako kyselin třeba 7 a 7 nebo 6 a 6 🙂 zajímavý úkaz)
chci 15 g/l
Na 1 litr potřebuji 15 g/l na 350 potřebu 350*15= 5250 gramů 100% rek. moštu
Ten je ale cca 65% Takže / 0,65 = 8076 g 65% moštu .
Počítejte že víno málo kdy prokvasí na 0 g/l většinou na 1-4 g/l , tedy raději míň a poté doladit. Nebo si udělejte vzorky 10 g/l , 15 g/l, 20g/l do lahve a po týdnu košněte a uvidíte.
Slaďákům zdar