Do vinařské sekce patří témata:
1. Zpracování hroznů
2. Přípravky do moštu a vína, úprava moštu (úprava kyselin, přidání kvasinek, výživy, enzymů...)
3. Školení vín (stáčení, stabilizace bílkovin...)
4. Filtrace a lahvování vín
5. Stroje a zařízení ve sklepním hospodářství (lisy, mlýnkoodstopkovače, filtry, čerpadla, nerezové nádrže, sudy...)
6. Marketing vinařství (prezentace vinařství, prodej vín...)
a mnohé další
Do vinohradnické sekce patří témata:
1. Množení révy vinné
2. Výsadba révy vinné
3. Řez révy vinné
4. Management zelených prací ve vinicích
5. Chemická ochrana vinic
6. Stroje a zařízení pro obdělávání vinic
7. Vinobraní - sklizeň hroznů
a mnohé další
Do gastronomie vína patří témata:
1. Snoubení vína v pokrmech (recepty, rady, využití vína v pokrmech...)
2. Soutěže, výstavy a košty vín
3. Sekundární produkty z révy vinné (vinné želé, vinná kyselka, hroznové mošty, hroznový olej, hroznová mouka...)
4. Cesty za vínem - zahraniční vína a vinařské oblasti