Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

#200302

roman123
Účastník
Poslat vzkaz

Vidím to jako problém dát druhý tanin až po stáčce, já dávám když je na refraktometru okolo 8 cukr, právě aby ochránil ovocné aroma.
používám tanenol elegance, rouge, blanc a clar. Dávám spodní dávku.
Kyseliny – kys. vinná se dost vysráží během kvašení, já požívám kombinaci vinná a mléčná.
Ph metr mám z vinařských potřeb Kopeček, Voltcraft PHT-01ATC. Já měřím PH v moštu a to aby bylo kolem 3,3.
Tři roky jsem stavěl na dvoře bazén a v něm chladil bečky s moštem, teď mám pivní chlazení a v Hodoníně mi dodělali digi termostat na řízení teploty moštu a chladicí kapaliny. viz diskuse dříve.
Protože do každé bečky vedou hadičky s chladivem a háček na ukotvení spirály, mám vstupní otvor zakrytý streč folií a je to OK.
Pro zajímavost, letos jsem testoval asi 12 kmenů kvasinek, taky dost důležitý faktor.
Snad jsem odpověděl.
V žádném případě nejde o obtěžování.
Jen jde o moje zkušenosti, nikomu je nenutím, mám rád aromatická vína a ty kvasící špína prostě nedá.