hořčina v mullerce

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce hořčina v mullerce

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel BryanUnsot a poslední změna proběhla 28.12.2023.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #170622 Odpovědět

    Dobrý den, nevím co se stalo s mullerkou ale mám v ní hořčinu nevím co s tím. Dal jsem do ní gel hausenpastu a nic se nestalo.. nevím co s tím Děkuji za radu

    #170646 Odpovědět

    Karel
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý den,

    tak to je divné, to by mělo zabrat. Na hořčiny bílkovinná čeřidla fungují. Co s tím – zopakovat ve vzorku se želatinou, ta je razantnější.

    K.

    #170648 Odpovědět

    Děkuji za radu. zkusím celou akci zopakovat.

    #170649 Odpovědět

    Kodak
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud nezaberou klasická čiřidla, tak potom pouze čisté PVPP, nebo něco co ho obsahuje. V případě nutnosti používáme pouze 100% PVPP. Výborné výsledky, bez vlivu na kvalitu vína. Jelikož neprovádíme klasické čiření, tak má i tu výhodu, že nezvyšuje podíl bílkovin ve víně a neovlivňuje potřebnou dávku bentonitu. Většinou dobře sedimentuje a jde odstranit stočením. Zatím nebylo nikdy nutné ho odstranit filtrací. Vhodné je aplikovat s bentonitem.

    #170659 Odpovědět

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Pokud byla hořčina cítit už v moštu (z „připálených“ hroznů) je vhodné dát čiřidlo už do moštu. Výsledek bývá mnohem lepší.
    Pokud vznikla až při kvašení, nebo dokonce potom, je třeba nejdřív najít příčinu (moc kyslíku = nějaké nezdravé bakterie?, sud?) a tu odstranit, jinak se to bude jen zhoršovat a jednorázové přečiření zabere jen na chvíli, nebo vůbec

    #327059 Odpovědět

    BryanUnsot
    Host

    I am not sure where you’re getting your information, but good topic.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: hořčina v mullerce
Osobní informace: