Hořkost ve víně

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Hořkost ve víně

  • Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel benysekk a poslední změna proběhla 25.3.2017.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Příspěvky
  • #162268 Odpovědět

    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat zda se dá nějak zbavit hořkosti ve víně? Víno dělám asi 6 let a tohle se mě ještě nestalo že by konec chuti byl trochu nahořklý. Síru si hlídám nemám to přesířené. Díky za tipy a za rady

    #162270 Odpovědět

    moll
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Obvykle bílkoviná čiřidla, jako je vyzina, bílek, želatina. Nejlépe už do moštu

    #162516 Odpovědět

    benysekk
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Osvědčilo se mi také použití PVPP. Po použití 20g/hl PVPP se hořkost zjemnila a nebyla tak výrazná.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
Odpověď na: Hořkost ve víně
Osobní informace: