Ostření nůžek

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce Ostření nůžek

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #155257 Odpovědět

    Neználek
    Host

    Mám je tupé.

    Přetáhnout kamínkem, cidlinou, nebo raději svěřit odborníkovi? Kterému?

    Jak ostříte vy?

    #155261 Odpovědět

    dsvlobodice
    Host

    Mám brousek na kuchyňské nože, jedna část hrubá 2 jemná. Není na tom co pokazit.

    #155265 Odpovědět

    no-problema
    Host

    brousím sám 🙂

    pokud jdou rozdělat, je to daleko lepší…

    brousím na brouscích různých hrubostí a přetáhnu (dočistím ostří)na ocilce. Pravdou ovšem je, že originální nabroušení od „výroby“ je prostě super. Pokud by byla možnost, tak bych to dal někam nabrousit, ale svěřit to nějakému mazalovi, tak to si to raději nabrousím ručně. Přebrušuji cca 2x za sezonu a to mám na sříhání jen cca 400hlav a něco stromků (cca 30ks).. 🙂

    #155270 Odpovědět

    malovinar2
    Host

    brousím každý večer po stříhání, mám bahca,za pár minut sou jak břitva. prošplíchnu védéčkem. stříhám tisíce hlav.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: Ostření nůžek
Osobní informace: