Odpověď na: čiření vína – problém

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce čiření vína – problém Odpověď na: čiření vína – problém

#154689

MOLL
Host

přesně to, o čem čiření být nemá.

Ano, je možné něco přidat, aby jsme se něčeho zbavili.

Ale ve většině případů to tak nefunguje. (Tablety na hubnutí nás nadbytečných kil nezbaví)

Čiření je o tom, najít ten vzácný případ, kdy to zafunguje. To hledání by mělo proběhnout před tím, než se do čiření pustíte!!!

Takže teď by asi první rada měla být – vzít sadu zkumavek/koštovaček do půlky dát různé koncentrace tosilu, do druhé půlky různé koncentrace želatiny, nechat cca 2 h, průběžně rotačně setřásat a pak vyhodnotit, co pomohlo nejlíp. Případně udělat ještě jeden test na spřesnění dávky.

Pak by se mohla hledat i jiná čiřidla …

11 °C je tak hraniční, když se víno zakalilo, reakce zřejmě proběhla.