Chci kvasit do sucha. Sud myslím takový ten modrý plastový cca 50L bez víka (otevřený). Rmut jsem po odzrnění zasířil (0.1g/L) a po osmi dnech vylisoval do skleněného demižonu (měl zbytkový cukr 12) a v demižonu druhý den proběhlo další větší kvašení (toho jsem se obával jestli proběhne, v místnosti mám cca 20 st. C). Teď už to jenom pomalu dokvašuje. Až to dobublá tak to změřím a stočím z kalů (mám jenom cukroměr a moštoměr, ještě nejsem plně vybaven třeba na kyseliny atd.). Jsem na to zvědav. Je to moje první sezóna (sazenice 3. rokem). Moc toho nebylo asi 35L rmutu (nyní cca 25L v demižonu a z toho něco budou kaly) ze 40 sazenic. Něco sežrali ptáci, něco jsem otrhal když byla vedra, protože se z toho už pomalu stávali rozinky a bál jsem se o sazenice a některé keříky ještě neměly plně nasazeno. Děkuji za popis.