Určitě je v historii diskuze o JMF dostatek informací. Možná i pod hesly BOK, MLF, malolaktická, fermentace, odbourávání.
Heslovitě:
U André dělám JMF vždy.
Ockuji Christian Hansen až po alkoholické kvašení
Nezapomínam na výživu pro JMF
Merim titrovatelne kyseliny pomocí roztoku K před a kontrolně v průběhu. Za 13 let jsem se poprvé loni nedostal pod 6g jinak vždy. Laboratorní rozbor ale nezjistil skoro žádnou jablecnou, ale mléčné bylo dost.
Po doběhnutí JMF stacim oxidativní způsobem, za pár dni poprvé dosirim.
Šíření stačí nízké, víno bez cukru a jablečné kyselin je neuvěřitelně stabilní.
To je jeden z hlavních důvodu, proč JMF vždy podstupují.
Zn. Ideál je nechat vylezet víno po JMF v kvalitní sudovině.