JMF

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
  • Autor
    Příspěvky
  • #154105 Odpovědět

    kerakoun
    Host

    Dobrý večer. Síříte před JMF červený rmut nebo nesíříte vůbec? Případně kolik maximálně dáváte do rmutu aby se to ztratilo při kvašení a JMF se rozběhla? Všude čtu něco jiného, tak spíše mě zajímají zkušenosti co je lepší

    #154107 Odpovědět

    babra2
    Host

    10 gramů pyrosiřičitanu na 100 kg hroznů do kádě do které jsem hrozny mlel, JMF se po měsíci rozběhla bez problémů, i v demižonu, kde jsem ji nechtěl, nezastavilo ji ani přisíření na 50 mg volné. Bakterie CHr Hansen CH12 jsou síře velmi odolné, což vám dá jistotu, že po zasíření JMF neproběhne nějakými divokými kulturami. Dokonce z vína v průběhu JMF neunikaly žádné vyloženě nepříjemné pachy, při zamíchání jemných kalů bylo pouze více cítit CO2 a výrazná vůně kvasničných kalů.

    #154109 Odpovědět

    benne1
    Host

    A kedy je ten správny čas davkovať bakterie,ušlachtilé kvasinky dám do rmutu samozrejme ale síru chcem max.obmedziť.ja som ešte bakterie nikdy nedaval

    #154110 Odpovědět

    MOLL
    Host

    síru nepotřebuje až do dokvašení. Nejvíce redukující činitel je ve víně kvasinka.

    #154112 Odpovědět

    franta.vino
    Host

    Doporučuji dodat 25-50mg/kg síry, tedy např.pyrák 5-10g/100kg, dle zdravotního stavu pro potlačení bakterií a divokých kvasinek. Tato dávka nemá vliv na JMF. Bakterie doporučuju dávkovat, 2.-3.den plného kvasu, aby se využilo teplo při kvašení. FT

    #154113 Odpovědět

    onda
    Host

    Jen dotaz k poslednimu prispevku takze je idealni davat bakterie do kvasiciho rmutu? neni tam nejake nebezpeci nezadoucich tonu? Diky za odpoved

    #154114 Odpovědět

    babra2
    Host

    Omlouvám se, popletl jsem to. Byly to Viniflora Oenos. Síru jsem musel dát, hrozny nebyly úplně zdravé, všichni víme jaký byl loňský rok. Bakterie jsem přidal 2 týdny po dokvašení, ale přidal bych je dřív, kdybych je měl. Celková síra byla v tu chvíli 60 a volná asi 25. Po 4 dnech to začalo šumět.

    #154115 Odpovědět

    babra2
    Host

    Omlouvám se, popletl jsem to. Byly to Viniflora Oenos. Síru jsem musel dát, hrozny nebyly úplně zdravé, všichni víme jaký byl loňský rok. Bakterie jsem přidal 2 týdny po dokvašení, ale přidal bych je dřív, kdybych je měl. Celková síra byla v tu chvíli 60 a volná asi 25. Po 4 dnech to začalo šumět.

    #155630 Odpovědět

    Smithc354
    Host

    Can you add a Blackberry template? This web page is tricky to read otherwise for those of us browsing with cell phones. Otherwise, in the event you can place a RSS link up, that would be good also. bbfgacgacaeadggc

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 1. až 9. (celkem z 9)
Odpověď na: JMF
Osobní informace: