Rady pre začiatočníka

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Rady pre začiatočníka

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel vinlok a poslední změna proběhla 31.8.2015.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153989 Odpovědět

    Davidman
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Dobrý deň, chcel by som vás požiadať o pár rád a objasnení pojmou ( najradšej tzv. po lopate )

    Spravil som si ribezlové víno. Stiahol som ho z kvasiniek a podával do demižónov, toto som spravil už dva krát. Je potrebne to víno aj zasiriť ? je na to vhodný pyrosiričitan draselný ? Alebo stačí ak by som kupil z BS vinírske potreby sadu na čírenie vína ?

    Kal z demižónov v ktorých mi kvasilo víno som prefiltroval ( cez textíliu ) a dal do demižónu. Chcem skusiť čo z toho vznikne ale stále to pracuje, dá sa niečo kupiť alebo použiť aby sa zastavilo kvasenie ? Nejaký stabilizátor. Je potrebne ho použiť alebo sa to časom správí aj samo ? Ovplyvňuje to nejak chuť vína ?

    Za odpoveď vám vopred dakujem 😉

    #153990 Odpovědět

    vinlok
    Host

    az chcete vino hned od zajtra konzumovat tak by som to nesiril.pouziva sa na to aj pyrosiricitan draselny ale az mate male mnozstvo vina potrebujete presne vahy aby ste si vino nepresiril.vino naflaskujte a dajte do chladu. kvas ktory ostal nechajte dokvasit on potom sadne a ciste vino potom stiahnete.dolezite je aby demizon v ktorom bude kvas bol po hrdlo plny aby nezoxidoval.ale doliat ho treba az potom ked prestane kvasit aby vam navykypel z demizonu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 příspěvky - 1. až 2. (celkem z 2)
Odpověď na: Rady pre začiatočníka
Osobní informace: