Isabella – víno

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Isabella – víno

  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Luzican a poslední změna proběhla 12.10.2022.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153985 Odpovědět

    vojtekk
    Host

    Prosím Vás, nemáte někdo osvědčený a dobrý recept (např. po dědovi) na výrobu vína z Isabelly?

    #153992 Odpovědět

    benne1
    Host

    isabela je konkordya alebo Amerikán,je velmi aromatické hrozno a samozrejme aj víno, dokonca až nepríjemne,tak že to treba kupážovať s menej arom.odrodou.

    #153993 Odpovědět

    MOLL
    Host

    to není odrůda na víno, ale hybridní stolák. Nemá cenu snažit se z něj vyrábět nějaké úžasné víno, stejně se to nepovede. Ty historky jak děda dal do placu Isabelu a bylo to ten večer nejlepší víno jsou báje, způsobená alkoholem a vhodným načasováním. Ale burčák a lehké stolní víno může být dobrý.

    #153995 Odpovědět

    stary zanek
    Host

    Cista Izabela se neda pit, a to jsem zvykly na oteláky. Cista Izabela odrovna cich i chut na nekolik dni. Jednou jsem to zkusil, takze to mam z vlastni zkusenosti.

    #154008 Odpovědět

    lakon
    Host

    Loni jsem ji pomlel, přelil bílým vínem a po cca 20 minutách vylisoval. Ne moc, aby nepustila červenou barvu a nevymáčkly se ze slupek kyseliny. Hrubost jsem zakulatil trochou fruktózy. Vzniklo lehce narůžovělé víno příjemné chuti po jahodách. já to moc nemusím, ale chutnalo. Byl to pokus, výlisnost ale jen cca 40 procent. Dokonce mám za ně i 2 diplomy ze soutěží, kam jsem je dával jako izabela klaret.

    #154361 Odpovědět

    vojtekk
    Host

    Moc Vám děkuji za názory. Tak z ní udělám marmeládu, zítra ji chci sklidit

    #254449 Odpovědět

    Luzican
    Účastník
    Poslat vzkaz

    Révu Isabellu máme již čtvrtou generaci. Nejstarší kořen má přes 100 let!
    Zpracování na víno je pracné, ale dává solidní výsledky, když se udělá dobře.
    Nejlépe je zbavit se po mlýnku slupek (síto říčica).
    Pak, jak jsem zde četl, nepřejdou kyseliny ani tolik barviva.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 příspěvků - 1. až 7. (celkem z 7)
Odpověď na: Isabella – víno
Osobní informace: