PLOVOUČKY

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #153981 Odpovědět

    trbosan
    Host

    Máte někdo zkušenosti s plovoucím víkem u prvních stáček po vykvašení? Na kvas dám jen krycí víko, ale co pak? Duši nemůžu nafoukat, když to ještě pracuje. Nenafouklá duše=oxidace. Parafín?

    #153982 Odpovědět

    richwine
    Host

    A to nemate otvor v plavajucom veku kde mate kvasnu zatku ? Veko dám 10-15cm nad kvasicia must a je vybavene, nadbytocne CO2 vzdy prdne cez zatku.

    Po dokvaseni to polozim na hladinu. Existuje aj zaslepka na veko pre dokvaseny must a vino.

    #153983 Odpovědět

    benne1
    Host

    na otvor sa dava šrobenie s otvorom do ktoreho sa dáva kvasná nádoba,,frfoták,, s vodov rôznej velkosti,tak to mám na všetkých sudoch.

    #153984 Odpovědět

    skretik
    Host

    V Lipeře prodávají plastovou průchodku místo té užasné originál kvasné zátky.

    Dá se tam pak dát jakýkoli špunt.

    Na kvašení je lepší, když se vezme korek, vyvrtá dírka, dá kvasná (probublávající) zátka a šupne se to tam:)

    A jak páše Richwine, víko se přidrží nad hladinou (dle mě stačí 5cm (koneckonců, jak to chceš přesně odměřit;) )), nafoukne se a jde se od toho pryč:)

    Ale bacha na vyšší teploty při kvašení v nerezu….:/

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: PLOVOUČKY
Osobní informace: