Filtr skládáte nejspíš dobře, tam žádná chyba nebude. Vždy se víno naplavuje na hrubší stranu desky a tou jemnější (většinou je tam nápis) víno vytéká.
S tím tlakem to bude už trochu složitější, ono záleží jaké desky používáte, píšete že Hobru. Takže tlak u základní hrubé filtrace, dejme tomu desek S30N, S40N, S60N by měla byt do 3bar. U leštící filtrace, kde máte desky S10N, S15N by to mělo byt do 2bar. No a u sterilní ST7N, ST5N, ST3N je to max. do 1,2 bar. Všechno nad tyto hodnoty je špatně a filtrace by měla končit, jsou pak dvě možnosti…regenerace desek a nebo nově složit filtr.
Teď je otázkou jak je připraveno víno, dobře určitě není filtrovat hned ostrýma deskama, určitě bude vždy lepší nějaká předfiltrace třeba těma 40kama a pak další filtrace už konečná třeba 10kama. Záleží na čistotě vína.
Musíte si ale uvědomit, že s velkým tlakem roste možnost že zárodky kvasinek a bakterií přes desku protlačíte.