Klar sol super má skutečně schopnost snížit hladinu bílkovin a i polyfenolů. Jedná se o kyselý speciálně vyrobený křemičitý sol, který má extrémně vysoký negativní náboj a speciální povrchovou strukturu v důsledku čeho silně reaguje s bílkovinnými kladně nabitými částicemi. Vzniklá sraženina výhodně dobře drží pohromadě (je kompaktní), rád čiření Hausenpaste(4 díly)+ Klar sol super(1 díl)používám, protože je obzvláště jemné pro bílé víno. Zvlášť letos se mi zdá výhodné, protože odstraňuje i koloidní částice z poškozených hroznů, které způsobují ve víně nepěkný chuťový „ocásek“. Pokud chcete tímto čiřením i snížit nežádoucí hladinu bílkovin ve víně , musíte přidat do vína jako první Klar sol super, dobře promíchat a nechat stát asi 2 hodiny(proběhne reakce Klar sol super s bílkovinami vína) a pak teprve přidat odpovídající množství Hausenpaste. Já jsem letos použil pro moje bílé víno po předtestovaní kombinaci 37,5 ml/hl Hausenpaste + 9,4 ml/hl Klar sol super, s výsledkem jsem spokojený. Z těch desetin ml nemějte obavy, když si v lékárně kupíte injekční plastové stříkačky 2 ml, 5 ml a 1O ml, vyřešíte každou dávku a stříkačky Vám po vypláchnutí vydrží „na furt“.