Odpověď na:

Úvodní stránka Fóra Odpověď na:

#152759

Nechran
Host

Ale,ale,ale pánové se zde čertí a přitom to je standardní Moravský způsob výroby pozdního sběru :o) .

Další jednoduché doslazení je Fruktózou (cukr pro diabetiky, mají ho všude v lékárnách a navíc je to přirozený zbytkový cukr neb glukóza prokvasí první)

Je to velmi jednoduché – mám prokvašeno do sucha to je pod 4 g/l (na Moravě vždy stejně jako kyselin třeba 7 a 7 nebo 6 a 6 🙂 zajímavý úkaz)

chci 15 g/l

Na 1 litr potřebuji 15 g/l na 350 potřebu 350*15= 5250 gramů 100% rek. moštu

Ten je ale cca 65% Takže / 0,65 = 8076 g 65% moštu .

Počítejte že víno málo kdy prokvasí na 0 g/l většinou na 1-4 g/l , tedy raději míň a poté doladit. Nebo si udělejte vzorky 10 g/l , 15 g/l, 20g/l do lahve a po týdnu košněte a uvidíte.

Slaďákům zdar