Sud bez vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce Sud bez vína

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152748 Odpovědět

    brona78
    Host

    Dobrý den

    Chtěl bych se zeptat, jak dlouho můžu nechat sud prázdný který je zavíněn, po 10 let v něm bylo víno a letos je prázdný.Je ve vlhkém sklepě

    Děkuji

    #152750 Odpovědět

    MOLL
    Host

    už je pozdě.

    Chlape ptáš se nás jak rychle ti ve sklepě š množí plíseň.

    Proč nás?

    Jakse má ošetřit prázdný sud pohledej v historii. Nápověda, nejlepší naplnit, klidně i zasířenou vodou.

    #152752 Odpovědět

    Bosch077
    Host

    V jedne knižce je napsano naplnit vodou a síra 200.

    Pak nějaké bednářství má na stránkách voda a síra na 70

    Takže naplnit vodou a kolik dat tej síry to přesně nevím.

    #152762 Odpovědět

    stary zanek
    Host

    Zalezi na tom, jak dlouho bude sud bez vina. Jestli je to na par mesicu, je dobre do neho dat zasirenou vodu (tj. pyrosulfit + kys. citronova, mnozstvi se da dohledat v diskuzi). Tim se sud nerozsusi a po oplachnuti se da do neho hned dat vino. Nejde to tak delat donekonecna, nam takto jeden sud po dvou letech nezvratne z vnejsi strany zplesnivel.

    Jestli vam sud zbyl a nemate do neho co dat, tak je jednodussi ho vyplachnout, nechat okapat a zasirit na sucho platkem. Sireni opakovat kazde dva mesice. Sud se rozsusi, ale nezplesnivi. Pred dalsim naplnenim je potreba sklepat obruce, naplnit vodou aby se zatahl a prestal tect. Pak poradne vyplachnout studenou, potom teplou vodou se sodou (neutralizace kys. sirove) a znovu studenou. Potom je sud pripraveny na naplneni vinem.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: Sud bez vína
Osobní informace: