Odpověď na: filtrace křemelinou vs stáčení

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce filtrace křemelinou vs stáčení Odpověď na: filtrace křemelinou vs stáčení

#152637

berelo
Host

no tak nepřijde mi,že křemelina něco bere, spíš různé přípravky a desky u těch mám odzkoušeno že berou a hodně. U křemeliny aspon senzoricky a nijak chutově mi přijde, že nic. Vzhledem ke koncovým spotřebitelům musí být víno řádně čisté a mít jiskru, každopádně vše nechávám naležet několik měsíců. Ale jde mi spíš o to, že pokud už se tedy filtraci nevyhnu což ani v plánu nikdy nemám, tak jestli je pro víno přínosnější ji udělat spíše dříve nebo později(jak uvádím např rozsah 4 měsíců), jestli víno lépe zraje již čisté nebo bez jiskry dá se říct kalnější-kalné a zda to má na něco vliv?