zvýšení výlisnosti hroznů

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce zvýšení výlisnosti hroznů

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152320 Odpovědět

    lety
    Host

    Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo používaté nějaký přípravek pro zvýšení výlisnosti hroznů popřípadě jaký a jeké s tím máte zkušenosti.

    Děkuji za info

    Roman

    #152322 Odpovědět

    vavrinec
    Host

    Až hrozny pomelete tak do mestu nalijte pár kýblů vody. Výlisnost se tím výrazně zvýší.

    #152326 Odpovědět

    Jiří Janulík
    Host

    Zkuste enzymy.

    #152327 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    V podstatě máte tři možnosti…

    1. pořídit lepší lis, který zvládne větší tlaky (o šetrnosti zpracování zde nebude řeč, kvalita moštu půjde dolů)

    2. odzrněný rmut nechat nějakou dobu odležet cca 6-12 hodin, při zchlazení i déle

    3. použití enzymů, ano…proč ne, pokud máte zdravý hrozen? Pokud jsou hrozny napadnuté hnilobou, raději na to zapomeňte, enzym by samozřejmě podpořil i chutě a pachy o které určitě nestojíte…

    #152328 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    V podstatě máte tři možnosti…

    1. pořídit lepší lis, který zvládne větší tlaky (o šetrnosti zpracování zde nebude řeč, kvalita moštu půjde dolů)

    2. odzrněný rmut nechat nějakou dobu odležet cca 6-12 hodin, při zchlazení i déle

    3. použití enzymů, ano…proč ne, pokud máte zdravý hrozen? Pokud jsou hrozny napadnuté hnilobou, raději na to zapomeňte, enzym by samozřejmě podpořil i chutě a pachy o které určitě nestojíte…

    #152329 Odpovědět

    ins
    Host

    použijte nějaký pektolytický enzym.. V BSce to myslím prodávají jako Treonin nebo Trenolin…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: zvýšení výlisnosti hroznů
Osobní informace: